Responsive Advertisement

5 cara untuk menjadi kan blog anda produktif

Pada asasnya, berblogging adalah platform untuk anda berkonsi idea dan memberikan pendapat peribadi anda. walaupun setiap blogger mempunyai strategi masing-masing untuk mempersembahkan hasil penulisan mereka. Namun, apa yang perlu anda lakukan untuk memasukkan setiap post adalah bagaimana untuk menghasilkan segala idea-idea anda dari otak anda kedalam satu post blog.
Blogging sememangnya memerlukan sumber yang banyak, oleh itu anda perlu mencari jalan untuk menjadikan tugas anda menjadi mudah dan cepat.

Berikut merupakan 4 strategi yang perlu anda ikuti untuk menjadikan anda blogger yang produktif.

1.Bina Senarai Idea

idea-idea yang hebat boleh timbul secara tiba-tiba, bila-bila masa.Oleh itu jika idea ini muncul, anda perlu cepat-cepat tulis idea itu didalam senarai idea anda. Dengan cara ini, anda boleh mengumpulkan idea-idea anda untuk dimasukkan kedalam blog anda apabila diperlukan.

2.Fokus kepada 1 artikel setiap masa

Apabila anda sudah mempunyai tajuk untuk dimasukkan kedalam blog anda, pastikan anda mencari idea berdasarkan tajuk blog anda itu. Hanya tumpu pada 1 tajuk sahaja. Apabila anda sudah siap membina 1 blog post, barulah anda boleh mncari 1 tajuk lain dan tumpukan idea-idea anda kepada tajuk itu pula.

Tindakan ini amat penting bagi memastikan anda dapat membina post yang berkualiti dan terbaik untuk pengunjung-pengunjung blog anda.

3.Drafkan artikel anda sebelum post

Kecuali anda seorang pro blogger, saya mencadangkan agar anda drafkan dahulu idea-idea anda untuk dijadikan post blog anda didalam sehelai kertas dahulu.

Tindakan ini juga penting untuk anda memasukkan link-link affiliate kedalam post anda secara mudah.

Dengan cara ini, anda akan menghasilkan post yang sangat berkualiti untuk blog anda.

4.Tulis kesemua artikel anda sebelum mengeditnya

Jika anda menulis keseluruhan artikel itu sebelum anda mengeditnya, anda akan nampak keseluruhan perjalanan artikel anda dan tindakan ini sememangnya akan dapat menjimatkan masa anda.

5.Kesimpulan

Jika anda mengatur strategi anda dengan berkesan, anda akan dapat menjimatkan duit, masa dan tenaga anda untuk menghasilkan artikel yang berkauliti dan terbaik.

Jika anda ingin menjadi blogger yang produktif, berhenti berfikir tentang quantiti, fikirkan kualiti.

Tumpukan 1 artikel setiap masa dan selepas ini anda akan merasakan bahawa membina 1 artikel yang bagus bukanlah satu tugas yang membebankan diri dan minda anda. Cubalah sendiri….

Sekira nya anda berminat untuk buat duit online free 202. click here

Tags: artikel, blog, blogger, duit, kualiti

Post a Comment

0 Comments